info soret eu
FR | NL

Verhuur van containers

Een snelle levering, onze grote troef

Een container huren?  Soret is uw partner voor het verwerken van afval. Wij verhuren verschillende soorten containers van 8 m³ tot 30 m³ in de regio’s Brussel, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant & Henegouwen, en dit zowel voor particulieren als bedrijven We zorgen altijd voor een snelle levering aan een correcte prijs, binnen de 24 uur na de bevestiging van uw aanvraag. We zijn immers gevestigd in Hoeilaart en in Nijvel, waardoor we snel ter plaatse kunnen zijn in grote steden zoals Charleroi, Waver, Bergen en Brussel. 

In onze prijzen zijn inbegrepen:

Levering en ophaling van de container op het door u gewenste adres

Huur van de container gedurende 7 kalenderdagen

Storting en recyclage van uw afval

Aanbod containers

droog niet-gevaarlijke afvalGemengd bouw- en sloopafvalSteenpuin – betonGrond (met of zonder steenpuin)Groenafval
     
HoutafvalIJzerPapier/kartonGlasAsbest hechtgebonden afval
     
    
Roofing    

 

Container droog niet-gevaarlijke afval van 8m³ tot 30m³

 Aanvaard: oude meubels, kasten, stoelen, tafels, tapijt, matrassen, huishoudelijk restafval. Het betreft grote spullen die niet meer herbruikbaar zijn en die niet volledig uit één materiaal (bv. hout) bestaan en daardoor niet selectief ingezameld kunnen worden. Dergelijk grof vuil wordt altijd nog nagesorteerd alvorens naar verbranding te worden afgevoerd (artikel 4.5.2 van Vlarema). 

 Niet aanvaard: papier & karton, hout, metalen, folies, PMD (afvalstoffen die selectief dienen te worden ingezameld conform art. 4.3.2 (m.b.t. bedrijven) en 4.3.1 (m.b.t. particulieren) van het VLAREMA (Vlaanderen), art. 18bis van het afvaldecreet (Wallonië) of art. 19 van de ordonnantie afvalstoffen (Brussel)) & gevaarlijke / brandbare / ontplofbare en giftige producten, chemische / medische en toxische materialen, dierlijk afval, verf, lijmen, tl-lampen, oliën, banden, batterijen, gasflessen, asbest hechtgebonden of gelijkend materiaal, roofing. 

In Vlaanderen geldt een contractverplichting tussen de producent en de inzamelaar van het droog niet-gevaarlijke afval. In dit contract engageert de producent zich om de stromen conform art. 4.3.2 van het Vlarema selectief aan te bieden. Voor meer informatie, klik hier.

 

Container gemengd bouw-en sloopafval van 8m³ tot 15m³

Aanvaard: droog, gemengd afval afkomstig van bouw- en sloopactiviteiten: puin, zand, hout, metalen, harde kunststoffen, beton, cellenbeton + beperkte hoeveelheid aan gips en glas (< 2%), karton en folies.

Niet aanvaard: gevaarlijke / brandbare / ontplofbare en giftige producten, chemische / medische en toxische materialen, dierlijk afval, verf, lijmen, tl-lampen, oliën, banden, batterijen, gasflessen, asbest hechtgebonden of gelijkend materiaal, roofing.

 

Container steenpuin – beton van 8m³ tot 12m³

 Aanvaard: (ongewapend) beton, cement, dakpannen, bakstenen, tegels, klinkers. 

 Niet aanvaard: keramiek, pleister, gips, cellenbeton (ytong), gyproc, asfalt, stabilisé, gewapend beton, asbest hechtgebonden, roofing, grond / zand, overig afval. 

 

Container grond (met of zonder steenpuin) van 8m³ tot 10m³

 Aanvaard: steenpuin met meer dan 10% niet vervuilde grond (aarde, zand, klei), stabilisé.

 Niet aanvaard: vervuilde grond, wortels, stronken, gras, bermbegroeiing, keramiek, pleister, gips, cellenbeton (ytong), gyproc, asfalt, stabilisé, gewapend beton, asbest hechtgebonden, roofing, grond / zand, overig afval. 

Vanaf 1 mei 2020 is er een Waals Regeringsbesluit betreffende de traceerbaarheid en het beheer van uitgegraven grond in Wallonië. Dit heeft betrekking op alle werven waarvan de grond wordt aangevoerd bij Soret, zelfs al zijn de werven niet gesitueerd in Wallonië. Iedereen die vanaf 30 april 2020 grond en grond gemengd met steenpuin wil aanvoeren in ons sorteercentrum te Nijvel zal volgende maatregelen moeten treffen :

• De nodige analyses laten uitvoeren voor de opmaak van een bodemkwaliteitsrapport, indien nodig.

• De nodige maatregelen treffen voor elke nieuwe aanvraag van offerte of aanbesteding om in orde te zijn met de bepalingen van de nieuwe regelgeving betreffende het beheer en de traceerbaarheid van de gronden in Wallonië.

Alle informatie hieromtrent is terug te vinden op volgende website: https://walterre.be/.

 

Container groenafval van 8m³ tot 30m³

Wanneer het gaat om enkel gemalen groenafval mag er max. een 15m³ container besteld worden.

 Aanvaard: gras, bladeren, takken, snoeihout, boomstammen, boomstronken, wortels (zonder aarde).

 Niet aanvaard: grond, graszoden, wortels (met aarde), stenen, overig afval.

 

Container houtafval van 8m³ tot 30m³

 Aanvaard: behandeld en onbehandeld hout, paletten, constructiehout, OSB-, MDF-, vezel- en spaanplaten (met of zonder nagels, klinken).

 Niet aanvaard: geïmpregneerd of verduurzaamd hout, bielzen, verbrand hout, bekleed hout (met vastgelijmd plastic, karton of stof), snoeihout, geen deuren/ramen met glas, platen met roofing / bitumen / carbolineum, overig afval.

 

Container ijzer van 8m³ tot 30m³

 Aanvaard: ijzer, inox, aluminium, koper, kabel, zink, andere non-ferro metalen.

 Niet aanvaard: spuitbussen, oliefilters, radioactief materiaal zoals rookmelders, verfblikken, gasflessen, elektrische en elektronische toestellen, lichtarmaturen (met (TL) lampen), batterijen en loodaccu’s , overig afval. 

 

Container papier / karton van 8m³ tot 30m³

 Aanvaard: tijdschriften, mappen, kranten, reclamedrukwerk, boeken, kartonnen dozen (in droge toestand = max. 20% vocht). 

 Niet aanvaard: vervuild, verontreinigd of geplastificeerd papier, siliconepapier, gelamineerd papier of karton, behangpapier, papieren handdoeken en tafellakens, toiletpapier, broodzakken, kokers, overig afval. 

 

Container plat/vlak glas van 8m³ - 12m³

 Aanvaard: vlak glas, dubbel glas, driedubbel glas, gewapend glas, gecoat glas, veiligheidsglas, spiegelglas. 

 Niet aanvaard: glazen flessen, confituurpotten, keramiek, porselein, hittebestendig glas (Pyrex, …), hol glas, overig afval. 

 

Container asbest hechtgebonden afval van 12m³ voor Vlaams- en Waals-Brabant

Speciaal geschikt voor asbest hechtgebonden afval. Een container 12m³ wordt samen verhuurd met een gecertificeerde big bag, voorzien van asbestlogo’s.  

Aanvaard: hechtgebonden asbest (golfplaten, leien, buizen, dorpels, tegels, …).

Niet aanvaard: vrije asbest (koorden, isolatie, linten, spuitasbest, …), overig afval.

 

Container roofing van 8m³ tot 15m³

Aanvaard: bitumineuze roofing.

Niet aanvaard: teerhoudende roofing, overig afval. 

 

Indien u het afvaltype niet in de bovenstaande lijst terugvindt, aarzel dan niet om contact met ons. 

 

• Het maximale laadvermogen per container is 10 ton (maximaal tot aan de rand te vullen en gelijkmatig te verdelen zodat de inhoud gelijk is aan de inhoud van de container). Wij zijn niet verantwoordelijk voor overlading.

• Bij het plaatsen van een bestelling van een container accepteert de klant de acceptatievoorwaarden voor het type bestelde container. Deze zijn hierboven terug te vinden. 

• De algemene voorwaarden van Firma Soret worden integraal aanvaard door de klant door het plaatsen van de bestelling. De algemene voorwaarden zijn terug te vinden op onze website

• Als bedrijf bent u verplicht om uw afval te sorteren in Vlaanderen, conform art. 4.3.2 van het VLAREMA. Net als thuis moet u verschillende vuilbakken en afvalcontainers in uw bedrijf voorzien. Toch is de wetgeving niet helemaal dezelfde als voor huishoudelijk afval. Klik hier voor meer informatie of consulteer de website www.ovam.be/iksorteer 

Afmetingen containers

 
 LengteBreedteHoogte
8m³5,00m2,00m0,80m
10m³5,00m2,50m0,80m
12m³5,00m2,50m1,00m
15m³5,00m2,50m1,20m
20m³5,00m2,50m1,60m
24m³5,00m2,50m2,00m
30m³6,00m2,50m2,50m
 

* Indicatieve afmetingen, deze kunnen in de werkelijkheid verschillen

Smallere of kortere container zijn op aanvraag verkrijgbaar.

 

 

Gelieve er rekening mee te houden dat de vrachtwagen een oppervlakte nodig heeft van 15m voor de container om de manoeuvres naar behoren uit te voeren. Daarnaast ook een breedte van 3m en een doorganghoogte van 3,60m. Tot slot gaat het haaksysteem tot 6m hoog, voor het plaatsen of ophalen van de containers. De container dient ook zodanig geplaatst te worden dat de achterzijde van de vrachtwagen ten allen tijde aan de voorzijde van de container kan komen om deze op te laden.

 

Klik hier voor een overzicht van de gemeentes waar we containers verhuren.

Zone 1

Zone 2

 

 

BRN zak

Wist u dat u in ons sorteercentrum ook terecht kunt voor de aankoop van een BRN zak?

Voor alle informatie, prijsvraag of de aankoop van een BRN zak kunt u ons bellen op 02/657.11.80 of 067.22.06.36.

Neem contact met ons op!

Alle praktische informatie hieromtrent is terug te vinden op volgende website: http://www.bouwafvalzak.be/nl/produkten.htm

 

Een vergunning of signalisatie nodig?

Bent u bijvoorbeeld aan het verbouwen en wenst u een container te plaatsen voor al uw bouw- en sloopafval? Vergeet dan niet om rekening te houden met de wetgeving inzake de vereiste vergunningen en signalisatie:

Staat uw container op de openbare weg? Dan heeft u een vergunning nodig die afgeleverd wordt door de gemeente. Het is raadzaam om deze tijdig aan te vragen want de behandeling van uw aanvraag kan soms tot een week duren.

Wij leveren onze containers met de nodige signalisatie. Op aanvraag zorgen we voor verlichting en/of een afdekzeil. Gelieve dit vooraf duidelijk te melden.

 

Een container huren?

Voor alle informatie, een prijsvraag of het huren van een container kunt u ons bellen op 02/657.11.80 of 067.22.06.36.

Neem contact met ons op!

Container bestellen

Wist u dat u met al uw afval ook terecht kunt in ons sorteercentrum in Nijvel?

 

 

Soret BV

Weemstraat 5
1560 Hoeilaart

BTW BE 0400 655 431

SORTEERCENTRUM
Soret

Rue du Progrès 11
1400 Nivelles

TEL
067/22 06 36
02/657 11 80

www.soret-containers.be
info soret eu

OPENINGSTIJDEN
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
08u00-12u00 12u30-17:00
08u00-12u00 12u30-17:00
08u00-12u00 12u30-17:00
08u00-12u00 12u30-17:00
08u00-12u00 12u30-17:00
gesloten
gesloten

Secretariaat open vanaf 08u00
Gesloten tussen 12u-12u30

Copyright 2018 © Soret